Zen Sangha zendo Gent


Wees welkom!

Wij mediteren (zazen) in de zendo (meditatieruimte) onder begeleiding van Frank Roshi op dinsdagavond, en op vrijdag– en zaterdagvoormiddag. Zie voor de precieze uren hieronder.
Zen Sangha biedt daarnaast een uitgebreid online programma aan. Lees hier meer daarover

 

Adres
Zen Sangha zendo Gent
Elyzeese Velden 10 B
9000 Gent
Klik hier voor de wegbeschrijving.

 

 

 


Het ruime Zen Sangha-trainingscentrum (zendo) Gent is gelegen in het westen van de stad aan het kanaal naar Brugge. In dit rustig gelegen pand op een stille binnenkoer bieden wij een uitgebreid programma van zentraining aan met zazen (zenmeditatie), teisho (zenonderricht), zenstudie in persoonlijk contact met de leraar, weekends en langere retraites, studie- en liturgiegroepen, werkmeditatie, enz.

Maandelijks is er een kennismakingsmoment op de tweede dinsdagavond van de maand van 18 tot 19.10 uur, behalve als die dag in de vakantie valt. Lees daarover meer hier.
Daarnaast organiseren we er geregeld ook introducties, lezingen en workshops.

 

 

 

Programma zenmeditatie in Gent
Het hart van onze zenbeoefening is zazen of zittende meditatie.

Dinsdagavond: zazen van 19.30 tot 21u (ook online op dinsdagavond).
Vrijdagvoormiddag
: zazen van 10.30 tot 12u.

Zaterdagvoormiddag: zazen van 9 tot 10.20u, zazen en zenonderricht van 11 tot 12.30u (ook online).

Let op! Tijdens de schoolvakanties en de dag dat er sesshin begint, is er geen zenmeditatie in de zendo van Gent.

 

Zazen wordt afgewisseld met wandelmeditatie, soms is er gelegenheid tot persoonlijk gesprek met de leraar. Voorkennis van zen of meditatie is niet vereist. Iedere nieuwkomer krijgt een individueel kennismakingsgesprek met persoonlijke instructie. Regelmatig is er ook meditatie-instructie en zenonderricht.

Kom tien minuten voor het begin. We starten stipt. Draag comfortabele, ruimzittende kledij, liefst in ingetogen kleuren.
Zitkussens en matjes zijn ter plaatse beschikbaar, maar je kan ook je eigen kussen of zitbankje meebrengen.

Voel je vrij om op één van de meditatiemomenten langs te komen en kennis te maken.
De zenmeditatie wordt begeleid door Frank De Waele Roshi.

 

 

 

Financiële bijdrage zenmeditatie

Bezoekers en deelnemers kunnen een gesuggereerde gift van 5 euro per meditatiesessie schenken als bijdrage in de kosten voor het organiseren van de zenmeditatie (huur, verwarming, verzekering, administratie, enz.).

Leden van onze vzw kunnen er ook voor kiezen om 150 euro per jaar als eenmalige kostenbijdrage te betalen. Deze eenmalige jaarlijkse kostenbijdrage is berekend op één meditatiesessie per week. Wie deze bijdrage liever maandelijks betaalt, kan dit regelen d.m.v. een permanente bankopdracht van minimum dertien euro per maand met vermelding van maandelijkse bijdrage. Lees hier meer over kostenbijdrage en lidmaatschap

Niet inbegrepen in deze kostenbijdrage zijn: zazen en teisho op zaterdagmorgen, extra zendagen (b.v. Dag van de Sangha, kennismakingsdag, shokendag), gastlezingen, weekends, sesshins, workshops, enz.

Contact
info@zensangha.be


Alle foto’s op deze pagina zijn van Lamia Kocaman, behalve die van het altaar met het Boeddhabeeld.
Met dank!
Contacteer haar op:
kocaman.lamia(at)hotmail.com 

facebook