White Plum Asanga – zenlijn

Zen Sangha is gesticht door de Franse zenlerares Catherine Genno Pagès Roshi, spiritueel leidster van de Dana Sangha. Zelf is Genno Roshi de eerste dharma-opvolgster van de Amerikaanse zenmeester Dennis Genpo Merzel Roshi van de Kanzeon Sangha, die op zijn beurt opvolger is van de Japanse zenmeester Taizan Maezumi Roshi, stichter van de Soto Zenlijn White Plum Asanga.
Genno Roshi gaf zelf dharma-overdracht aan Amy Hollowell Roshi, aan Corinne Frottier Sensei, aan Michel Oltheten Sensei en aan Frank Roshi.

Frank  ontving in 2011 ook dharma-overdracht van de Amerikaanse zenmeester Bernie Glassman Roshi, de eerste dharma-opvolger van Maezumi Roshi en sociaal bewogen stichter en bezieler van de Zen Peacemaker Sangha.
In 2015 ontving Frank van zijn beide zenleraren ook het finale zegel van de Dharma (inka).

Zen Sangha onderschreef in 2014 de kernwaarden van de White Plum Asanga, alsook haar ethische code. In 2017 publiceerde de White Plum een belangrijk document in verband met grensoverschrijdend gedrag en misbruik in haar gemeenschap.

Klik hier voor (Engelstalige) biografiën van Genno Roshi, Maezumi Roshi en Bernie Roshi.

Klik hier voor de White Plum website.

 

Hamburg januari 2012: Frank Roshi met zijn lerares en zijn twee dharmazusters:
v.l.n.r. Amy Roshi, Genno Roshi en Corinne Sensei

Yonkers, New York, 2000: Frank Roshi geeft instructie bij het begin van een Dag van Reflectie van de Zen Peacemakers” o.l.v. Bernie Roshi (links) aan de vervallen School 6.

facebook