Zen Sangha is verheugd dat wij opnieuw kunnen samenkomen voor zenmeditatie.
Voor de zomer zijn wij nog open op zaterdagvoormiddag 4 juli van 11 tot 12.30 uur met eerst een half uur zazen en daarna zenonderricht.

Mondmaskers hoeven niet, maar wij volgen strikt de volgende, op dit moment geldende, maatregelen voor alle activiteiten in de zendo van Gent:

– hou anderhalve meter afstand

– ontsmet de handen bij de ingang

– raak geen voorwerpen voor gemeenschappelijk gebruik aan

– de keuken blijft gesloten

Iedereen is van harte welkom!

 

 

 

TER INFO

De Nationale Veiligheidsraad besliste op woensdag 3 juni een versoepeling van de maatregelen t.ov. de uitvoering van erediensten. Hieronder vinden jullie de richtlijnen die bekrachtigd werden door de ministerraad (B.S. 5 juni 2020).

 Art. 6. Aan het ministerieel besluit van 23 maart 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID−19 te beperken, wordt een artikel 5ter toegevoegd, dat luidt als volgt:

 “De collectieve uitoefening van de eredienst en de collectieve uitoefening van de niet-confessionele morele dienstverlening en van activiteiten binnen een filosofisch-levensbeschouwelijke vereniging, evenals de individuele bezoeken van gebouwen der eredienst en van gebouwen bestemd voor de openbare uitoefening van de niet-confessionele morele dienstverlening zijn toegestaan.

 De representatieve organen van de erediensten en van de organisaties die morele diensten verlenen op basis van een niet-confessionele levensbeschouwing nemen de nodige maatregelen en vaardigen richtlijnen uit, met inachtneming van volgende voorwaarden:

— het respect van de regels van social distancing, in het bijzonder het behoud van een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon, behalve voor personen die onder hetzelfde dak wonen;

— het respect van het vooraf bepaalde maximum aantal personen per gebouw, waarbij één persoon wordt toegelaten per 10 m², met een maximum van 100 personen per gebouw tot en met 30 juni 2020 en 200 personen vanaf 1 juli 2020;

— het verbod op fysieke aanrakingen van personen en van voorwerpen door verschillende deelnemers;

— de terbeschikkingstelling van middelen om de noodzakelijke handhygiëne te voorzien bij de in- en uitgang.”