Wie in zijn geest alle windstreken langsgaat, vindt niemand dierbaarder dan zichzelf.
Wie zichzelf waarlijk liefheeft, zal een ander niet kwetsen.  (Udana, 47)

 

 

LEVEN VANUIT EEN WARM HART VOOR JEZELF

Workshop zelf-mededogen o.l.v. van Hilde Debacker
op 16 en 17 juni in Gent

 

Hoe zou het zijn om je helemaal thuis te voelen in je eigen hart? Om jezelf te accepteren met alles wat er is, om met mededogen te reageren op de moeilijkheden die je ervaart en om te rusten in een stille, natuurlijke liefde voor wie jij bent?

De oorzaak van veel lijden lijkt te liggen in de strenge, oordelende relatie die we vaak met onszelf hebben. En in ons verlangen dat wijzelf, of onze ervaringen, anders zijn dan ze zijn. Bovendien lijkt het erop dat we de ander pas op een heilzame manier kunnen liefhebben, als we ook onszelf in liefde omvatten.

Met meditatie scheppen we helderheid in onze eigen hart en geest. Als het goed is, op een vriendelijke manier.
In de workshop staat deze vriendelijkheid centraal. We nemen de tijd om zicht te krijgen op patronen die ons weghouden van zelfacceptatie. We onderzoeken hoe we onszelf, en onze ervaring van moment tot moment, met diepe vriendelijkheid kunnen begroeten. Kunnen we het allemaal laten landen in de schaal van onze milde aandacht, zonder oordeel en zonder iets weg te willen laten?

Tijdens deze workshop wisselen korte introducties, innerlijk zelfonderzoek en meditatieve oefeningen elkaar af. Daarnaast is er ook ruim de tijd voor vragen en uitwisseling.

Tijdens de tweedaagse zijn er soms korte meditaties, maar de workshop is geen meditatieretraite. Ervaring met meditatie is geen vereiste, en men kan gebruik maken van een stoel.

 

 

Zaterdag 16 juni
14u-18u, met inloop vanaf 13.30u.

Zondag 17 juni
10u-16u, met inloop vanaf 9.30u.

Op zaterdagavond serveren wij geen avondmaal. Ook op zondag is er geen ontbijt of lunch voorzien, maar brengen de deelnemers zelf picknick mee.

 

Adres: Zen Sangha zendo Gent
Elyzeese Velden 10 B
9000 Gent
Voor een wegbeschrijving klik hier

 

 

Hilde Debacker (1972) studeerde moraalwetenschappen en ontwikkelingsstudies en werd in 2010 doctor in de filosofie met een proefschrift over spirituele oefeningen in het stoïcisme en Theravada-boeddhisme. Ze wordt al meer dan twintig jaar gevoed en geïnspireerd door het boeddhisme, en is vooral thuis in het Theravada-boeddhisme.
Ze is tevens sacrale dansdocente en compassietrainer.
Ze volgde de opleiding ‘Mindful self-compassion’ van Kristin Neff en Christopher Germer en geeft al jaren compassieworkshops.

Ze woont op dit moment in Utrecht, waar ze werkt als freelance docent en trainer (www.masoka.nl) en als programmamaker voor de Graalbeweging, een spirituele vrouwenbeweging.

In 2014 werkte Hilde intensief samen met Frank Roshi aan een artikel voor Boeddha Magazine rond zelfdoding en sindsdien zijn zij bevriend.

 

 

Inschrijven kan enkel met het online
aanmeldingsformulier. Klik hier.

 

Deelnamebijdrage
Kostenbijdragende Zen Sanghaleden: 90 euro
Andere deelnemers: 110 euro

Kostenbijdragende Zen Sanghaleden zijn zij die het jaarlijkse Zen Sanghalidgeld en de jaarlijkse kostenbijdrage gestort hebben. Lees hier meer over lidmaatschap

Rekeningnummer Zen Sangha:
IBAN-nummer: BE81 8901 5424 8724
BIC-code: VDSPBE91

Vermeld bij je overschrijving je eigen naam en ‘workshop zelf-mededogen juni 2018’.

Bewust proberen wij de deelnamebijdrage laag te houden en Hilde vraagt eerlijk gezegd een bescheiden honorarium. In de workshopsbijdrage zijn de vergoeding, de verblijfs -en reisonkosten van de begeleider begrepen, alsook koffie en thee, koekjes, versnaperingen, fruit en de werkingskosten.
De bijdrage voorziet echter geen ontbijt, lunch of verblijf. Daar zorgen deelnemers zelf voor.

Bij annulering worden 20 euro annulatiekosten aangerekend.
Annuleren kan via het aanmeldingsformulier.

Voor meer inlichtingen, schrijf aan registratie@zensangha.be

 

Breng mee
Ontbijt en middagmaal voor zondag.
Slippers voor in de workshopruimte.
Slaapzaak als je bij sanghaleden thuis overnacht.

Overnachten
Wij bieden enkele overnachtingsplaatsen aan bij mensen van de sangha thuis aan 10 euro per nacht (douche inbegrepen), te betalen aan het gastgezin. Reserveer hiervoor bij ons vóór 10 juni bij je aanmelding voor de workshop.

Men kan zoals gewoonlijk ook overnachten (zonder ontbijt) in Het Rustpunt, het Karmelietenklooster in de Burgstraat, waarmee wij een samenwerkingsverband hebben.
Prijs per overnachting, geen ontbijt voorzien: 34 euro (lakens 12 euro extra).
Inlichtingen tel: 09 225 95 71
Email: info@rustpunt.net
Burgstraat 46 – 9000 GENT
www.rustpunt.net