In verbinding zijn met je persoonlijke en universele spirituele bron is een fundamenteel verlangen dat in ieder mens leeft. Echter, we worden meegesleurd in de maalstroom van het leven en we leiden ons leven vanuit onze bewuste of onbewuste oordelen, conditioneringen, angsten, pijnlijke ervaringen, emoties, wensen, behoeften, etc.
Als we aandacht geven aan onze bewuste of onbewuste drijfveren lijkt het soms dat er verschillende stemmen, verschillende delen in ons lijken te leven die in een innerlijk conflict verwikkeld te zijn en die ons in verschillende richtingen lijken te trekken en soms bepaalde delen van ons geen ruimte lijken te willen geven. We kunnen ervaren dat één, of meerdere, van deze delen ons lijkt te overheersen en ons leven lijkt te bepalen. Het lijk alsof we niet aan het stuur staan van ons leven.

Het werk met Internal Family Systems (IFS) gaat ervan uit dat wij allemaal een spirituele energie hebben (Zelf of Zelf-energie) dat een praktische weg biedt om vanuit je essentie in contact te komen met de delen die in je leven, ook delen die je liever niet zou hebben. Zelf-leiderschap is open, heeft belangstelling voor al je delen, en kan met compassie naar je delen luisteren en zodoende balans en heling in je innerlijke wereld brengen. Vanuit die compassievolle verbinding met je eigen delen kun je dan verbinding maken met andere personen, waarbij je bewust bent van wat er leeft in jouw delen en belangstelling hebt naar wat er voor delen in de andere persoon leven. Je ziet dan dat de andere meer is dan de delen die hij/zij aan je toont.

In deze basis workshop in Internal Family Systems (IFS) ga je met de aanpak en vooral de praktijk van IFS kennismaken. Deze workshop geeft je de gelegenheid om te onderzoeken, en te ervaren, of je IFS in je dagelijkse leven of in je professionele werkomgeving wil zou willen integreren.
Deze workshop komt voort uit de vele jaren ervaring van Ruud als coach en trainer met Internal Family Systems (Richard Schwartz) en met Geweldloze communicatie (Marshall Rosenberg) en zijn eigen spirituele pad (o.a. Zen).

In de workshop zullen we werken met (geleide) meditaties, plenaire sessies en oefeningen in kleine groepjes.
Het is de bedoeling dat je na de ervaring die je opdoet in deze basis workshop er ook thuis verder mee aan de slag kunt gaan.
Deze workshop is een nieuw Nederlandstalig onderdeel van Ruud’s Lead Your Life programma, een online serie van cursussen in het Engels en het Italiaans.

Voor deelname is geen voorkennis van Internal Family Systems vereist.
Tijdens de tweedaagse zijn er soms korte meditaties op een stoel, maar de workshop is geen meditatieretraite.

 

Ruud Baanders
Hij leeft in Oxford en heeft een lange ervaring met zen, reiki, Geweldloze Communicatie (GC) en Internal Family Systems (IFS). Hij heeft  vele jaren internationaal workshops in GC geleid, ook in de Zen Sangha in Gent. Hij heeft het Lead Your Life programma ontwikkeld, een integratie van GC en IFS, en geeft hierin online en in-persoon workshops in het Engels en  Italiaans. Daarnaast werkt hij internationaal als coach.
Voor meer informatie over Ruud en zijn werk bezoek zijn website https://www.mahakaruna.org.uk

Het reeds de twaalfde keer dat Ruud Baanders in de Zen Sangha een workshop aanbiedt!

 

 

 

PROGRAMMA WORKSHOP

Zaterdag 6 juli

10.30   aankomst met koffie en thee
11.00   workshop tot 13 uur zonder pauze
13:00   middagpauze tot 15 uur
15.00   workshop tot 18 uur met half uur pauze rond 16:15 uur
18.00   einde van de dag


Zondag 7 juli

9.00   deuren open met koffie en thee
9.30   workshop 9:30-13:00 met half uur pauze rond 11:15 uur
13.00 einde van de workshop

Dit programma kan altijd aangepast worden.


Op zaterdag is er geen ontbijt of lunch voorzien, maar brengen de deelnemers zelf picknick mee.
Zij zijn ook bereid mee te helpen bij de afwas.

 

 

Adres
Zen Sangha zendo Gent
Elyzeese Velden 10 B
9000 Gent
Voor een wegbeschrijving klik hier

 


Deelnamebijdrage

Kostenbijdragende Zen Sanghaleden: 100 euro
Andere deelnemers: 110 euro

Kostenbijdragende Zen Sanghaleden zijn zij die het jaarlijkse Zen Sanghalidgeld en de jaarlijkse kostenbijdrage gestort hebben. Lees hier meer over lidmaatschap

 

Aanmelden
Aanmelden voor deze workshop is noodzakelijk en kan enkel hier met het online aanmeldingsformulier.
Je ontvangt onmiddellijk een mail met de bevestiging van je aanmelding. Dan stort je het juiste bedrag van de deelnamebijdrage op de Vdk-bankrekening van Zen Sangha vzw met vermelding van de eigen naam van de deelnemer en van ‘IFS 2024’. Enkel bij ontvangst van je overschrijving is de inschrijving definitief.

Rekeningnummer Zen Sangha:
IBAN-nummer: BE81 8901 5424 8724
BIC-code: VDSPBE91

Bewust proberen wij de deelnamebijdrage laag te houden en Ruud vraagt eerlijk gezegd een bescheiden honorarium.
In de workshopsbijdrage zijn de vergoeding, de verblijfs- en reisonkosten van de begeleider en de werkingskosten begrepen, alsook koffie en thee, koekjes en versnaperingen en fruit. De bijdrage voorziet echter geen ontbijt, lunch of verblijf. Daar zorgen deelnemers zelf voor.

Bij annulering na 1 juli worden 30 euro administratiekosten aangerekend. Annuleren kan via het annuleringsformulier.
De annuleringsvergoeding draagt bij aan het honorarium en de reiskosten van de workshopleider.

Als je nog bijkomende vragen hebt, kan je mailen naar: registratie@zensangha.be

 

 

Breng mee
Picknick voor zaterdag. Slippers voor in de workshopruimte.
Slaapzak als je bij sanghaleden thuis overnacht.

Overnachten
Zoals gewoonlijk bieden wij enkele overnachtingsplaatsen aan bij mensen van de sangha thuis aan 10 euro per nacht (douche inbegrepen), te betalen aan het gastgezin. Reserveer hiervoor bij ons voor 1juli bij je aanmelding voor de workshop.