HuisvandeMens Gent en Zen Sangha organiseren samen in het kader van de Interlevensbeschouwelijke Werkgroep Gent een lezingenreeks over atheïstische spiritualiteit. Als laatste in een reeks van vier avonden, zal in dit panelgesprek een hedendaagse zorgverlening vanuit een atheïstische levensbeschouwing aan bod komen.

Heel concreet zal de invalshoek van het gesprek onze ervaringen in de zorg zijn, die wij in onze praktijk van hulpverlener, consulent of vrijwilliger in ons werk met cliënten verlenen. Wij verkennen hoe een atheïstische spiritualiteit uitdrukking vindt aan de hand van voorbeelden uit het werkveld. Wij gaan na of er sprake is van spiritualiteit wanneer de ervaren verbondenheid niet transcendentaal is. Heeft een atheïstische zorg een specifiek karakter? En wat is haar oogmerk? 

Deelnemers aan het panelgesprek zijn zenboeddhistisch leraar Koen Vermeulen, en de vrijzinnig humanistische consulenten Kathleen Van Steenkiste, Tania Ramoudt en Ward De Baene. Moderator is Yvon Bartelink van het huisvandeMens in Vilvoorde.

 

Praktisch 

Woensdagavond  3 mei om 19.30 uur

Adres
Zen Sangha zendo Gent
Elyzeese Velden 10 B, 9000 Gent.
Voor een wegbeschrijving klik hier

Er wordt een vrije bijdrage gevraagd.
Aanmelden vooraf hoeft niet.