3 september: Verbindingsdag Ecodharma

voor ieder die interesse heeft in het gedachtengoed van Zen Peacemakers

Zondag 3 september van 11.00 – 17.00 uur vindt de Verbindingsdag van de Zen Peacemakers Lage Landen plaats. Dit keer is onze ontmoetingsplaats ecodorp Zuiderveld, een duurzame leefgemeenschap in de wijk Zuiderveld in Nijmegen Noord. De dag is het startsein voor een werkplaats rondom het thema ecodharma.

 

Een werkplaats biedt de mogelijkheid aan geïnteresseerden om over een langere periode verdieping te zoeken binnen een thema. Dat kan door kennis op te doen, ervaringen uit te wisselen en initiatieven tot spiritueel gebaseerde sociale actie te ontplooien.

Manon Danker en Lida Hospers verzorgen regelmatig workshops vanuit de methode Het werk dat weer verbindt van Joanna Macy. Later dit jaar willen we een meerdaagse workshop op basis van deze methode organiseren. Lida zal tijdens de Verbindingsdag ingaan op haar ervaringen met Het werk dat weer verbindt en een aantal oefeningen met ons doen. Manon vertelt meer over de methode op haar website:

“In The Work That Reconnects werken wij vanuit het bewustzijn dat al het leven, en dus ook de mens, onlosmakelijk verbonden is. Het welzijn van de mens staat niet los van het welzijn van al het leven op Aarde. Dit bewustzijn laten we niet los terwijl we de spiraal van dit werk doorlopen. Het is een reis door deze verbondenheid. De reis gaat verder dan je eigen persoonlijke behoeften en belangen, het gaat over je collectiviteit en hoe levensondersteunend te zijn in het leven dat je mag leven.”

www.elemental-journey.com

Foto Pixabay