Veertiendaagse zenretraite
van 8 tot 22 juli in Oberdürenbach (D)

WOMEN OF THE WAY

Veertien dagen o.l.v. Frank Roshi in stilte zen beoefenen in Haus Königssee, een aangename plek met een sfeervolle zendo en mooie, ruime kamers. Wij willen intensief zazen doen en ons samen bezinnen. Je kan ook voor een week meedoen.

Tijdens de eerste week gaan wij” in het onderricht en de oefeningen dieper in op het feminiene aspect van de zenpraktijk. Wij kijken terug op de Women of the Way in de geschiedenis van het boeddhisme, bestuderen en duiden de vrouwenlijn en andere aspecten van onze zenliturgie en bezinnen ons op de” plaats en de bijdrage van vrouwen in een hedendaagse zen.
In de tweede week diepen wij door studie en contemplatie dit thema verder uit. Specifiek kijken wij naar het integrerend vrouwelijke van onze zenpraktijk, een vaak verwaarloosd aspect van de zenspiritualiteit.

Wij volgen twee weken lang een meditatief dagprogramma met om de twee dagen een dharmavoordracht. Regelmatig is er gelegenheid tot gesprek met de leraar (dokusan) over de persoonlijke praktijk tijdens deze retraite.

Aankomst: op vrijdag 8″ of 15 juli” tussen 14u en 16u
Vertrek:” ” ”  op vrijdag 15 of 22 juli” tussen 14u en 16u na het”  opruimen

Wij halen mensen op aan het dichtstbijzijnde treinstation (Brohl) op vrijdag 8 juli en op vrijdag 15 juli om 14u. De terugrit naar Brohl kan ter plaatse geregeld worden (zie verder).

Begin sesshin vrijdag 8 juli om 16u met een vergadering.
Einde sesshin vrijdag 22 juli om 15u na het opruimen.

De voormalige “Dorfgaststätte” (1893) werd begin jaren negentig op bouwecologische wijze gerenoveerd tot een charmant en modern retraitehuis. Het is gelegen aan de rand van het landelijke dorpje Oberdürenbach in de heuvels van het vulkanische natuurgebied van de Eifel (Duitsland).
We logeren in gerenoveerde, comfortabele twee- of driepersoonskamers, elk met eigen badkamer. Er is plaats voor 25 mensen.

Adres
Haus Königssee,
Hauptstrasse 45,
56651 Oberdürenbach (Eifel)
Duitsland
www.koenigssee-haus.de

PRAKTISCH
Deelnameprijs (alles inbegrepen, behalve reiskosten)
Men kan enkel voor de aangegeven periodes inschrijven.

periode

lidmaatschap

deelnameprijs

Vrij 8/7 tot vrij 22/7 ” ” (14n)

Kostenbijdragend lid

660

andere

720

Vrij 8/7 tot vrij 15/7″ ” (7n)” ” ” of” ” ” ” ”

Vrij 15/7 tot vrij 22/7 (7n)

Kostenbijdragend lid

380

andere

420


Kostenbijdragende Zen Sanghaleden zijn zij die het jaarlijkse Zen Sanghalidgeld én de jaarlijkse kostenbijdrage gestort hebben. Lees hier meer over lidmaatschap
In de deelnameprijs is er een klein deel solidariteit voorzien.

 

Aanmelden voor deze sesshin is noodzakelijk en gebeurt via het aanmeldingsformulier – klik hier.
Je ontvangt onmiddellijk een mail met de bevestiging van je aanmelding. Dan stort je het juiste bedrag van de deelnameprijs op rekening BE97 0013 8225 4949 van Zen Sangha vzw met vermelding van veertiendaagse retraite Oberdurenbach 2016. Enkel bij ontvangst van je overschrijving is de inschrijving definitief.

Als het aanmelden met het inschrijvingsformulier echt niet lukt of als je nog bijkomende vragen hebt, kan je mailen naar: registratie@zensangha.be

Bij annulering vóór” 1 juli wordt een administratieve bijdrage van 30 euro aangerekend, vanaf” 1 juli 50 euro.

Voor overschrijvingen vanuit het buitenland:
IBAN-nummer: BE97 0013 8225 4949
BIC-code: GEBABEBB

Geef bij aanmelding a.u.b. ook aan of je aan het station in Brohl wilt opgehaald worden. Onze pendeldienst haalt je daar op en brengt je naar Oberdürenbach (10km). De pendel gaat op vrijdag 8 en 15 juli om 14u. De terugrit naar Brohl kan ter plaatse geregeld worden. Voor een enkele pendelrit (20km) vragen wij per persoon een bijdrage van € 5.

Breng mee
Losse (zwarte) kledij, slippers, wandelkledij en eventueel eigen bankje of kussen.
Breng zelf, indien mogelijk, je eigen handdoeken en éénpersoonslakens (d.i. kussensloop, dekbedovertrek en onderlaken) mee!

 

Heenreis

Met de wagen
Neem de autosnelweg (A61) van Keulen naar Koblenz tot de afrit 32 Niederzissen. Volg dan richting Nürburgring tot Niederdürenbach. Rij buiten dit dorp naar rechts richting Oberdürenbach.

Met de trein

Elke dag vertrek er in de voormiddag een ICE-trein van Brussel-Zuid naar Keulen, waar je aansluiting hebt naar het station van Brohl. Daar kom je om 14.05u aan. Totale duur van de treinreis is 3.40u.
Aan het station van Brohl wacht onze pendeldienst je op en brengt je naar Oberdürenbach (10km). Voor een enkele pendelrit (20km) vragen wij per persoon een bijdrage van € 5. De pendel gaat op vrijdag” 8 en 15 juli. De terugrit naar Brohl kan ter plaatse geregeld worden.
Reserveer tijdig, zowel je treinticket als je pendel.

V: 10.25u Brussel-Zuid (trein ICE15)
A: 12.15u Köln Hbf
V: 12.56u Köln Hbf
A: 14.05u Brohl

 

Verloop van de dag
De zenmeditatie begint bij dageraad en wordt gevolgd door het ontbijt. Na de werkmeditatie is er opnieuw zazen met daarna zenonderricht of studiekring. Na de lunch heeft een retraitedag nog twee periodes zazen. Daarnaast is er soetrazingen en een informeel avondmaal. Alle maaltijden zijn vegetarisch.

6:30 opstaan
7:00 zazen
9:00 ritueel ontbijt
10:15 werkmeditatie
11:30 koffie en thee
11:45 zazen (en dharmavoordracht)
13:15 rituele lunch

middagpauze

15:30 koffie en thee
16:00 zazen
17:50 soetrazang
18:15 avondmaal
19:45 zazen
21:00 vier geloften

Bovenstaand dagverloop kan aangepast worden.

 

 

Annuleren kan eventueel met het annulatieformulier – klik hier.
De annulatievergoedingen komen integraal het solidariteitsfonds ten goede, waarmee wij heel regelmatig verminderingen geven aan deelnemers die daarom vragen.