Thema teisho zaterdag 26 juni

Wat leeft er in mij….wat sterft er in mij 

‘Met een autobiografische reflectie over het thema “Wat leeft er in mij….wat sterft er in mij” wil ik niet alleen uitdrukking geven aan de betekenis ervan in mijn eigen leven maar ook trachten te onderzoeken hoe deze relfectie kan leiden, in het moment, tot een ervaring van onze onderlinge verbondenheid.

Het is een thema dat soms, maar ook recentelijk, in mijn bewustzijn verschijnt op momenten dat ik “de dood in de ogen kijk”, momenten waar de overgang van leven naar dood een realiteit lijkt te worden.

Wat ik tijdens onze samenkomst zal delen zal afhangen wat er dan in mij leeft en/of sterft, het gaat uiteindelijk om hetgeen waarmee ik mij dan zal kunnen verbinden.

Het zal misschien levende brokstukken omvatten van mijn spirituele pad (zen en christendom), mijn werk (Geweldloze Communicatie en Internal Family Systems), mijn ontmoetingen met personen en de wereld, wie weet….

Met veel verlangen in mijn hart kijk ik er naar uit om de verbinding met de sangha en haar leden weer eens te mogen ervaren.’

 

Over Ruud

Ruud Baanders legde een eigen spiritueel parcours af, van verschillende vormen van christendom tot het Chan- of zenboeddhisme. Sinds 2006 is hij diepgaand geïnspireerd door het model van geweldloze communicatie, dat de Amerikaanse psycholoog Marshall Rosenberg (1934-2015) ontwikkelde. Hij volgde bij hem een opleiding en is intussen als trainer in geweldloze communicatie erkend. Ruud is de voorbije jaren ook geïnspireerd door het Internal Family Systems Model, een integratieve benadering van psychotherapie, ontwikkeld door Richard C. Schwartz.  Voorts oefende hij o.a. bij Thich Nhat Hanh en Sri Ravi Shankar. In 2014 voltooide hij zijn opleiding tot Reiki-meester. Ruud is ook zenleraar, geautoriseerd door Ton Lathouwers.

Ruud woont en werkt in Oxford en speelt de japanse shakuhashi-fluit. Hij ging in 2014 mee op pelgrimstocht naar Lampedusa, waar Frank Roshi met hem bevriend raakte. Ruud biedt sindsdien regelmatig trainingen GC in de Zen Sangha aan. Het is reeds de twaalfde keer dat Ruud bij ons te gast is.

 

facebook