‘Godgewaagde meiden* en toegewijde tantes’
weekend spiritualiteit – gender – maatschappelijk engagement
door Diana Vernooij en Frank Roshi

 

 

Spiritualiteit die maatschappelijke engagement aanwakkert: dat is het grote thema van de Zen Peacemakers.
Van 11-13 maart 2022 organiseren we als Zen Peacemakers een weekend in het Liobaklooster in Egmond-Binnen (Noord-Holland) waarin we onderzoeken hoe dat in andere tijden is vormgegeven.

We onderzoeken thema’s van geëngageerde spiritualiteit in christendom en boeddhisme. We richten de schijnwerpers op vrouwelijke religieuze congregaties, en betrekken hun geschiedenis op het heden. Frank De Waele Roshi belicht de vrouwelijke lijn in zen, Diana Vernooij belicht aan de hand van haar toegewijde tantes hun actieve religieuze congregaties. We verblijven in het bijzondere Liobaklooster en bezoeken een klooster en een moederhuis van vrouwelijke maatschappelijk geëngageerde spiritualiteit.

Ondertussen onderzoek je als deelnemer in luistercirkels de verbinding van je eigen spiritualiteit en engagement. Op zondag zullen verschillende vrouwen Zen Peacemaker-jukai ontvangen.

 

*Bisschop Bekkers van Den Bosch sprak ooit vrouwelijke religieuzen aan met “U als Godgewaagde Meiden” in plaats van het traditionele ‘U als Godgewijde Maagden’.

 

Begeleiding: Frank Roshi en Diana Vernooij
Concept en organisatie: Diana Vernooij

Reserveer in je agenda: 11 maart (11 uur) – 13 maart (17 uur).

Inschrijvingsformulier (in pdf-formaat)

Nadere informatie bij diana@zenpeacemakers.nl 

 De flyer:

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab
De flyer als PDF openen