Zen Sangha organiseert opnieuw haar zomerfamilieweek in Cadzand, en dit reeds voor deelfde keer!
Van maandag 10 tot zaterdag 15 augustus doen wij daar een zesdaagse sesshin o.l.v. Frank Sensei met een volledig programma van reguliere zenbeoefening en daarnaast een keur aan activiteiten voor kinderen. Partners en kinderen zijn dus zeer welkom. Ook zonder kinderen, of als alleenstaande, is het fijn deel te nemen.
Men kan ook voor minimum drie dagen inschrijven.
Let op! Wij beginnen de eerste dag reeds in de namiddag om 15 uur.

Klik hier voor een indianenfotoboek van de familieweek van drie jaar geleden.

Cadzandië – het vroegere Naropa Instituut – in de polders van Cadzand is een leuke en veilige plek met tal van recreatiemogelijkheden in de buurt. Zo is het onbelgisch ruime strand slechts enkele kilometers ver. Ook dit jaar zullen wij opnieuw, samen met de ouders, een spannend en aangepast programma voor kinderen tussen 3 en 13 jaar in elkaar zetten met telkens een voormiddag- en een namiddaganimatie. Speurtocht, strandplezier, voetbal, grime, kampvuur, toneel en dans: teveel om op te noemen en voor elk wat wils.
Er zullen ook korte meditatiemomenten voor kinderen zijn en Frank Sensei geeft hen ook soms een beetje zenonderricht.
Daarnaast loopt de zenretraite met een gewoon Zen Sangha-dagprogramma.

Naar goede gewoonte participeren de ouders zelf om beurt in een van de activiteiten. Oudere kinderen kunnen meehelpen bij het gebeuren. Zenouders en partners kiezen zelf hoezeer ze betrokken willen zijn bij het zenprogramma. Er is echter geen opvang voorzien voor baby’s en kleuters jonger dan 3 jaar.
Zenbeoefenaars zonder kinderen zijn uiteraard ook van harte welkom.

Het zenprogramma biedt meer dan zes uur zazen (zenmeditatie) per dag. Er zal gelegenheid zijn tot een persoonlijk gesprek met de leraar (daisan). Om de twee dagen is er dharmavoordracht. Soms zal er kusen (onderricht tijdens zazen) zijn en soms koan- of een-ding-daisan.
Maaltijden zijn informeel en gemeenschappelijk.

 

 

 

Aankomst op maandagnamiddag 10 augustus tussen 13 en 14.30 uur.
Einde op zaterdagnamiddag 15 augustus na het gemeenschappelijk opruimen (15 uur).

Adres
Cadzandië
Vierhonderdpolderdijk 10, Cadzand
Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

 

PRAKTISCH
Deelnameprijzen zesdaagse familieweek (5 nachten): (alles inbegrepen behalve reiskosten) 
Omdat de eigenaars ons een kindvriendelijk voorstel deden, kunnen wij deze familieweek aan een zeer milde deelnameprijs aanbieden. De afspraak houdt echter in dat elke familie of deelnemer op het einde zelf haar eigen kamers poetst en kraaknet achterlaat. Iedereen helpt ook mee bij het afwassen en bij de gemeenschappelijke opkuis.  Ouders zijn daarenboven bereid om soms de verantwoordelijkheid voor een activiteit op zich te nemen.

– zenbeoefenaar: 275 euro
– partners: 225 euro
– kinderen tot en met 5 jaar: 35 euro
– kinderen van 6 en ouder: 100 euro

Alleenstaande ouders of ouders met een vervangingsinkomen kunnen daarenboven nog een beperkte prijsvermindering vragen. In de deelnameprijs is daarom een deeltje solidariteit inbegrepen.

Als je inschrijft voor de drie dagen (of langer) betaal je de dagprijs maal het aantal dagen (nachten). Dagprijs zenbeoefenaar: 55 euro, dagprijs partner: 45 euro, dagprijs kinderen tot en met 5 jaar: 7 euro, dagprijs kinderen van 6 en ouder: 20 euro.


 

 

Aanmelden is noodzakelijk en doe je enkel door e-mail aan registratie.zensangha@hotmail.be 

Na aanmelding per mail, waarin je naam en leeftijd van de deelnemers en het precies aantal dagen aangeeft, stort je de juiste deelnameprijs ten laatste op woensdag 5 augustus op rekening 001-3822549-49 van Zen Sangha vzw met vermelding van ‘familieweek Cadzand zomer 2015’. Enkel bij ontvangst van overschrijving is je inschrijving definitief.

 

Bij annulatie worden 10 euro administratiekosten aangerekend.

Voor overschrijvingen vanuit het buitenland:
IBAN-nummer: BE97 0013 8225 4949
BIC-code: GEBABEBB

Op maandag 10 augustus organiseren eenmalig om 13u een pendeldienst van het station in Knokke naar Cadzand. De trein IC 1533 komt uit het binnenland om 13.23u aan in het eindstation Knokke. Geef bij aanmelding a.u.b. aan of je er wil opgehaald worden.
Voor een enkele pendelrit (20km) vragen wij per volwassen persoon een bijdrage van 5 euro. Kinderen rijden gratis mee. De terugrit op het einde van de familieweek kan ter plaatse geregeld worden.
Het is ook mogelijk op een andere dag in Knokke afgehaald te worden. Vraag er naar bij aanmelding.

 

Om organisatorische redenen en afspraken met het centrum vragen wij om niet voor het afgesproken uur (13u) toe te komen.

Breng mee: slippers, losse kledij, eventueel eigen bankje of kussen.
Eigen speelgoed, favoriete boeken, fietsen of strandgerief.
Lakens kan je meebrengen of ter plaatse huren (10 euro).
Voor de ouders van plaskindjes:  gelieve extra plastic matrashoezen mee te brengen voor de (nieuwe) matrassen

Verloop van de dag

6:30 opstaan (naar keuze)
7:00 zazen
8:10 ontbijt en afwas
9:00 samenkomst en werkmeditatie
10:30 koffie en thee
11:30 zazen
13:15 lunch en afwas

middagpauze

15:30 koffie en thee
16:00 vrije zazen
17:50 soetrazang
18:15 avondmaal en afwas
20:00 zazen en om de twee dagen dharmavoordracht
21:10 vier geloften

Het dagverloop kan steeds aangepast worden.