woensdag 14 december 19.30 uur
Geuzenhuis
Kantienberg 9
Gent
 
In jaren tachtig van de vorige eeuw verraste filosoof Leo Apostel door na te denken en te publiceren over wat wij zouden leren kennen als ‘atheïstische spiritualiteit’.
Zijn betrachting was ‘een systematische houding en strategie gericht op ervaringen die onze relatie met de diepste realiteit belichamen’.
Cruciaal was daarbij om zichzelf te zien “in het grootste geheel waartoe men denkt te behoren’ en zich te richten ‘op de basisdoelen in dienst waarvan men het eigen leven stelt’.
 
In het kader van Interlevensbeschouwelijke Werkgroep Gent, vonden wij, de Zen Sangha-gemeenschap en het huisvandeMens Gent, het zinvol om een eigentijdse invulling te verkennen van dit begrip.
Wat is atheïstische spiritualiteit nu eigenlijk?
Kunnen we er iets mee vandaag de dag?
Wat denkt U ervan?
 
Een eerste poging, waartoe wij U vriendelijk uitnodigen, wagen wij onder de deskundige leiding van prof. dr. Daniel Acke. (VUB), die ons samen met Albert Camus leert kijken naar wat atheïstische spiritualiteit zou kunnen zijn.
 
Dit belooft een bijzonder interessante lezing te worden, waarbij kritische vragen en wel overwogen bemerkingen vanuit het publiek meer dan welkom zijn.
Wij hebben er alvast enorm veel zin in en hopen dat U ons enthousiasme zult delen!
Inschrijven is super makkelijk via gent@demens.nu of een telefoontje naar 09/233.52.26.
 
Dit is de eerste in een reeks van vier lezingen.
Wij werken met een vrije bijdrage.
 

Albert Camus (1913- 1960)
https://nl.wikipedia.org/wiki/Albert_Camus