BABBELSOEP
Op zaterdag 11 februari uitnodigen wij mensen van de buurt en voorbijgangers uit voor een tas warme soep, een babbel, een moment van rust.
Het is de eerste keer dat Zen Sangha meehelpt aan dit interlevensbeschouwelijk project dat sinds 2015 in de Rabotwijk loopt. Zaterdag zijn wij met onze humanistische vrienden van het Huis van de Mens verantwoordelijk voor het goede verloop. Andere deelnemende groepen zijn de Dominicusgemeenschap, de protestantse Rabotkerk, het Huis van de Mens, de Sint-Jozefparochie, de Pakistaanse moskee en de Turkse moskee.

De dag voordien op vrijdagnamiddag 10 februari steken wij onze handen uit de mouwen en bereiden wij samen 20 liter soep. Vanaf 15 uur in de keuken van Trafiek vzw, Haspelstraat 37/A, (Pierkesplein).
Afspraak ter plaatse. Breng een keukenschort mee!
Wie wil meehelpen een lekkere bloemkoolsoep te maken? Geef je naam door aan Roshi.


         Trafiek vzw


Op zaterdag 11 februari worden we dan vanaf 9 uur met onze soep aan de Sint-Jozefkerk verwacht met (vele) helpende handen voor de bedeling en voor de afwas. Geef een seintje als je wil meehelpen.

Geïnspireerd door het gebed ‘May we be as One’, biedt Zen Sangha deze vrijwilligersdag aan haar beoefenaars aan als een praktijk van ‘gewaarzijn in beweging’: open, vrijelijk gevend, zachtmoedig sprekend, goeddoend, samenwerkend en gewaar. Frank Roshi zal deze praktijkdag kaderen en begeleiden, en we sluiten af met een luisterkring in de zendo.

CONCREET

8.45 uur     afspraak aan de zendo en wandeling naar de Sint-Jozefkerk in de Wondelgemstraat vlakbij
9 uur          klaarzetten aan en in de kerk (soep opwarmen, brood snijden, enz)                
10.30 uur   begin soep bedeling en afwas
12.30 uur   opruim en eindafwas
13 uur        einde

De zendo blijft die morgen open en er is meditatie van 9 tot 10.20 uur en van 11 tot 13 uur.
Er is echter geen teisho noch zoom.

 

Babbelsoep op St-Jozef

Voor de achtste keer is er soep op de stoep voor de kerk van Sint-Jozef. Die is ondertussen eigendom van de stad, maar ze blijft mensen samenbrengen. Zoals elk jaar bij een kom warme, gezonde en vooral lekkere soep. Die wordt klaargemaakt en uitgeschonken door de mensen van Dominicus, de Pakistaanse moskee, het Huis van de Mens, de parochie Sint-Jozef, de protestantse Rabotkerk en de Turkse moskee. En voor wie geen soep wil is er thee.

De initiatiefnemers willen in de koude en toch nog donkere dagen, tussen nieuwjaar en lente, de passanten en buurtbewoners uitnodigen om met elkaar een korte of langere babbel te slaan. We lijken zo verschillend en toch zijn we in de eerste plaats allemaal van dezelfde mensensoort. En we delen de wijk met elkaar. Dan kunnen we mekaar net zo goed vriendelijk begroeten en herkennen als mens. Dat maakt het bestaan lichter: minder zwaar, minder donker, minder vreemd. En omdat de winter elk jaar wat later intreedt, komt de warmte ook van pas. Zo willen die verschillende levensbeschouwingen het samenleven beschouwen. Om er geen soep van te maken, drinken we die samen uit.

Iedereen is welkom op de zaterdagen 11, 18 en 25 februari tussen 10.30 u. en 13.00 u. (of tot de soep op is), voor en in de Sint-Jozefkerk in de Wondergemstraat in de wijk Rabot. Je mag er zelfs speciaal voor naar Gent komen. De bus stopt aan de kerk en de trams in de buurt. Misschien een gelegenheid om deze boeiden wijk te leren kennen?

En ook al zijn de solden voorbij: de soep is gratis.

Zie filmpje van vorig jaar op AVS:
https://www.avs.be/artikels/soep-doet-babbelen-rabotwijk-a83162