Op zondag 23 september is er een hele dag zenbeoefening in Den Haag voor onze Nederlandse vrienden, die zich verbonden voelen met de Zen Sangha. Frank De Waele Roshi komt de dag begeleiden. Wij zijn te gast in de zendo van Zen Heart Sangha van zenleraar Michel Oltheten Sensei, dharmabroer van Frank Roshi.

Deze dag van verdiepte zenpraktijk staat open voor alle geïnteresseerden en sympathisanten, én is vooral bedoeld voor de Nederlandse zenstudenten van Frank Roshi, die hen daar dan ook hoopt te mogen begroeten.

 

Programma
De dag begint stipt om 10 uur met zazen – koffie vanaf 9.30 uur – en eindigt rond 16.30 uur.

In de voormiddag is er zazen, koandokusan en teisho.
In de teisho licht Frank Roshi het hart van onze zenpraktijk toe aan de hand van één van zijn favoriete koans en is er groepskoanwerk.
In de namiddag is er zazen en koandaisan.

 

Adres
Zen Heart Sangha

Copernicusstraat 20
2561 XA Den Haag

Bijdrage 20 euro te plaatse te betalen
Om de praktische zaken te regelen, vragen wij om je vooraf aan te melden bij registratie@zensangha.be

 

Praktisch
Breng je eigen lunchpakket mee!

Er is in de buurt op zondag amper gelegenheid om broodjes te kopen.
Koffie en thee is voorzien..

Wij kijken er naar uit jullie in Den Haag te ontmoeten en er samen
een mooie, betekenisvolle dag van te maken.
De dag staat open voor iedereen, ook ter kennismaking.
Breng dus niet alleen je lunchpakket mee,
maar ook geïnteresseerde vrienden en kennissen.

 

Routebeschrijving

Met het openbaar vervoer

Vanaf Den Haag Centraal Station (richtingen vanuit het oosten van Den Haag) neem je Randstadrail 3 (tram) richting Loosduinen. Stap uit bij de halte ‘Conradkade’. Loop met de tram mee en sla linksaf de brede laan in (Regentesselaan). De Copernicusstraat is de derde straat aan je rechterhand

Vanaf station Den Haag Hollands Spoor (HS) neem je tramlijn 12. Uitstappen op de Beeklaan, halte ‘Weimarstraat Midden’. Loop de Beeklaan op in dezelfde richting als de tram rijdt. De Copernicusstraat is de derde straat rechts.

Met de auto

Neem de A12 (Utrechtsebaan) vanaf Knooppunt Prins Clausplein richting Den Haag. Bij het einde van de snelweg bij de stoplichten ga je linksaf de Zuid-Hollandlaan in. Bij de volgende stoplichten ga je rechtsaf langs het provinciehuis de Koningskade in. Bij de derde stoplichten links voorsorteren (twee banen) en ga links af de Laan Copes van Cattenburgh in (denk aan de snelheidscamera). Rijdt nu een tijdje rechtdoor (de Laan Copes van Cattenburgh gaat over in de Burgemeester Patijnlaan). Bij het tweede stoplicht (kruising met de Scheveningseweg) volg je de weg een klein beetje naar rechts de Carnegielaan in. Die loopt rond het Vredespaleis en het park daar omheen. Houdt nu links aan en ga bij de stoplichten links af tot de T-kruising met de Laan van Meerdervoort. Ga nu rechtsaf de Laan van Meedervoort in. Je kruist nu achtereenvolgens de Waldeck-Pyrmontkade, de Conradkade en de Regentesselaan. Voorbij de Regentesselaan ga je bij de volgende stoplichten (Valkenbosplein) linksaf de Beeklaan in. Tweede mogelijkheid links is de Copernicusstraat.
Parkeren is overdag gratis in de Copernicustraat en omgeving. Overdag is het vinden van een parkeerplaats niet moeilijk maar ‘s avonds is dat vaak lastig.