Zen Sangha is een zenboeddhistische gemeenschap waar een reguliere zenpraktijk aangeboden wordt onder leiding van een zenleraar.

Daarnaast functioneert Zen Sangha ook als een trainingsgroep van de Zen Peacemaker Orde, een welbepaalde praktijkbeoefening en spirituele weg binnen de Zen Peacemakers van sociaal engagement. De ZPO is gesticht door de Amerikaanse zenmeester Bernie Glassman en Frank Roshi is één van de founding teachers in Europa.
Zie meer hier.

De voorbije twee en een half jaar organiseerden wij in Gent een ZPO-kennismakingweekend, een workshop rond de ZPO geloften, een Gate of Sweet Nectar-weekend met Bernie zelf, en zeven trainingen Geweldloze Communicatie. Verder planden wij vanuit Gent tal van ZPO-trainingen en events, zoals  de vredestocht aan de IJzer, straatretraites in Brussel, Keulen en Nijmegen, een verblijf in Lampedusa en workshops in Londen en Barcelona.
Onze Open Groep Leven en Sterven is gegroeid uit een lokaal ZPO-initiatief hier rond palliatieve zorg.

Frank Roshi heeft de spirituele leiding van de Bearing Witness retreat in Bosnië en is nauw betrokken bij de Zen Peacemaker retraites in Auschwitz.

Zen Sangha onderschrijft de visie en missie van de ZPO, alsook haar Code of Ethical Conduct.

Lees hier meer over het werk van Frank Roshi bij de Zen Peacemakers: klik hier

 

 

Om naar de site van de Zen Peacermakers Lage Landen te gaan, klik hier

Om naar de teksten in het Nederlands de site van de Zen Peacermakers te gaan, klik hier

 

facebook facebook