Zen Sangha Kortrijk

p/a Kon. Atheneum, Weggevoerdenlaan 1A, Kortrijk (nieuwe toegang via grijze poort links)

Elke donderdagavond: zazen van 19.30u tot 21.30u.
Gesloten tijdens alle schoolvakanties.

We mediteren in stilte, zittend op een kussen, bankje of stoel: drie keer een half uur, afgewisseld met wandelmeditatie. Voorkennis van zen of meditatie is niet vereist. Iedere nieuwkomer krijgt een individueel kennismakingsgesprek met persoonlijke instructie.
Kom tien minuten voor het begin. We starten stipt om 19.30u. Draag comfortabele, ruimzittende kledij, liefst in ingetogen kleuren.  Zitkussens en matjes zijn ter plaatse beschikbaar, maar je kan ook je eigen kussen of zitbankje meebrengen.
Voel je vrij om even te komen kennismaken.

* Adres: p/a Kon. Atheneum, Weggevoerdenlaan 1A, Kortrijk
* Info: 0474 68 65 17
* Gesuggereerde bijdrage in de kosten: € 5 per keer

Wegbeschrijving

 

Vanaf het station van Kortrijk:

Verlaat het station aan de achterzijde en loop rechts de Minister Tacklaan af tot aan het rondpunt. Volg daar links de Aalbeeksesteenweg (N43). De tweede straat rechts is de Burg. F. De Bethunelaan.
Volg deze straat tot aan het rond punt en ga daar linksaf. Dit is de Weggevoerdenlaan. Aan je linker kant is er tussen de lange zijgevel van het Atheneum en de conciërgewoning een grijze poort. Ga door deze poort de speelplaats op, houd links aan en ga door tot onder het afdak op het einde van de speelplaats. Daar is de ingang die naar de zendo leidt.

Vanaf de E17:

Neem de afslag 2 (Kortrijk Zuid). Bij de splitsing op de afrit zelf hou je links aan richting Kortrijk-West / R8. Je rijdt zo een verkeerswissel op. Op dit reuze rond punt neem je de eerste afslag (Kortrijk Centrum) en volgt zo de N323 (Conddreef) een tweetal kilometer tot bij de derde verkeerslichten. Steek dit kruispunt over en je bent in de Burg. F. De Bethunelaan.
Volg deze straat tot aan het rond punt en ga daar linksaf. Je bent nu in de Weggevoerdenlaan. Aan je linker kant is er tussen de lange zijgevel van het Atheneum en de conciërgewoning een grijze poort. Rijd door die poort de speelplaats op, houd links aan en rijd door tot onder het afdak op het einde van de speelplaats. Daar is de ingang die naar de zendo leidt.

Vanaf de A 19:

Volg de A 19 tot aan de verkeerswissel met de R8. Blijf rechts aanhouden en volg richting Kortrijk Zuid – Centrum. Neem vervolgens de tweede afrit (nr. 12) : Aalbeke – Marke – Pottelberg. Aan het einde van de afrit ga je naar links richting Kortrijk centrum. Blijf enkele kilometer volgen tot aan de eerste verkeerslichten. Sla daar linksaf. Nu ben je in de Burgemeester F. De Bethunelaan.
Volg deze straat tot aan het rond punt en ga daar linksaf. Je bent nu in de Weggevoerdenlaan. Aan je linker kant is er tussen de lange zijgevel van het Atheneum en de concièrgewoning een grijze poort. Rijd door die poort de speelplaats op, houd links aan en rijd door tot onder het afdak op het einde van de speelplaats.
Daar is de ingang die naar de zendo leidt.

 

 

facebook